Fredag07.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Delårsrapporter

BNP växte med 2,6 procent under andra kvartalet

Publicerad: 21 September 2014, 12:16

Den svenska ekonomin växte med 2,6 procent under andra kvartalet jämfört med samma kvartal ifjol. Tillväxten beräknas genom att jämföra bruttonationalprodukten (BNP) i fasta priser mellan de två perioderna.


Ämnen i artikeln:

SCB

Den svenska ekonomin växte med 2,6 procent under andra kvartalet jämfört med samma kvartal ifjol. Tillväxten beräknas genom att jämföra bruttonationalprodukten (BNP) i fasta priser mellan de två perioderna. Jämfört med första kvartalet ökade BNP med 0,7 procent, när man har korrigerat för säsongspecifika faktorer. Det framgår av ett pressmeddelande från Statistiska centralbyrån (SCB).

De BNP-komponenter som bidrog starkast till tillväxten var hushållens konsumtion, som ökade med 3,2 procent och bidrog med 1,5 procent till BNP-utvecklingen, och fasta bruttoinvesteringar som ökade med 3,7 procent och bidrog därmed med 0,9 procent till BNP.

Antalet arbetsdagar under andra kvartalet 2014 var en mindre än under motsvarande kvartal ifjol. Det innebär att kalenderkorrigerad BNP-utveckling var 0,5 procentenheter högre än utvecklingen i faktiska tal som var 2,1 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

SCB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.