Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Batljan gratuleras efter rekordresultat för Offentliga Hus

Publicerad: 23 april 2021, 08:20

Bild 1/2  Ilija Batljan gratuleras till ett bra köp

Foto: Jenny Lagerqvist

Offentliga Hus levererar ett rekordresultat för det första kvartalet inte långt efter att SBB:s köp av bolaget gått igenom. Resultatförbättringen drevs främst av en stark värdeutveckling för bolagets fastighetsbestånd.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterOffentliga Hus

Pandemin har ökat efterfrågan på lågriskinvesteringar såsom bostäder och samhällsfastigheter ytterligare. Det gynnar bolag såsom Offentliga Hus, som har 83 procent samhällsfastigheter. Det visar sig i rapporten för det första kvartalet, som är den starkaste sedan noteringen 2020. 

Fastighetsbeståndet svarade för en positiv värdeförändring på 7 procent och beståndets totala marknadsvärde överstiger nu 10 miljarder kronor.

Läs även: SBB lägger budpliktsbud på Offentliga Hus 

”Värdeutvecklingen på våra fastigheter har varit fantastisk, precis som förväntat. Svensk ekonomi och svensk välfärd står sig mycket stark vilket skapar fortsatt tillväxt inom våra verksamhetsområden skola, vård och offentliga kontor. Prognoser om låga räntor för lång tid framöver har också bidragit att fastigheter med starka och stabila kassaflöden värderas allt högre, en utveckling vi sedan en längre tid förutspått och nu ser i fastighetsvärderingarna”, säger Fredrik Brodin, avgående vd för Offentliga Hus, i en presskommentar.

Fredrik Brodin är nöjd med utfallet de fem kvartal han verkat som vd. Under den perioden har bolagets egna kapital växt med 50 procent. Han passar även på att gratulera Ilija Batljan till att ha gjort en bra affär. SBB lade ett bud på Offentliga Hus i januari och kontrollerade i nuläget åtminstone 97 procent av aktierna. 

”Jag gratulerar SBB och Ilija Batljan till ett bra köp och önskar lycka till. Jag vill även tacka den tidigare styrelsen med Björn Rosengren som ordförande för ett bra samarbete”, kommenterar Fredrik Brodin.

Läs även: SBB äger 97 procent av Offentliga Hus 

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.