torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Atrium Ljungbergs hyresintäkter sjönk i första kvartalet

Publicerad: 16 april 2021, 11:32

Atrium Ljungbergs vd Annica Åberg säger att efterfrågan på fastigheter är god

Atrium Ljungbergs hyresintäkter i jämförbart bestånd minskade i det första kvartalet. Framförallt handelsfastigheter gick svagt med en nedgång på över 4 procent.

Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergAnnica Ånäs

Oskar von Bahr

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se


Hyresintäkterna i jämförbart bestånd uppgick till 529 miljoner kronor i det första kvartalet, en nedgång med 1,8 procent från 539 miljoner kronor under motsvarande period förra året.  

Justerat för tillfälliga coronarabatter om 4 miljoner kronor så landade nedgången på 1,1 procent, varav kontor stod för en ökning om 1,1 procent medan handelsfastigheter stod för en minskning om 4,4 procent. Minskningen för handelsfastigheter förklaras främst av vakanser och lägre omsättningshyra.

De sjunkande hyresintäkterna bidrog till att driftöverskottet för jämförbart bestånd, exklusive coronarabatter, minskat med 2,7 procent.

Även nettouthyrningen var negativ. Den uppgick till –10 miljoner jämfört med 9 miljoner under motsvarande period förra året. 

Läs även: Jätteavtal på gång för Atrium Ljungberg i Slakthusområdet: ”De kreativa näringarna är viktiga”

På pluskontot kan dock bokföras att fastighetsvärdena studsade tillbaka efter att ha skrivits ner under det första kvartalet i fjol då osäkerheten ökade för handelsfastigheter. Orealiserade värdeförändringar på förvaltningsfastigheter uppgick till 167 miljoner kronor. (-1 486).

”Efterfrågan på fastigheter är fortsatt god och vi har under kvartalet sänkt avkastningskravet på några kontors- och projektfastigheter”, säger Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs i rapporten. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev