Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Delårsrapporter

Atrium Ljungbergs Halvårsrapport

Publicerad: 4 Augusti 2014, 04:23

I sin halvårsrapport redovisar Atrium Ljungberg ett resultat efter skatt på 311 miljoner kronor (664,7).


Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

Orealiserade värdeförändringar fastigheter ökade till 426,1 miljoner (141,5). Orealiserade värdeförändringar finansiella instrument uppgick till -454,5 miljoner (312,9). Värdet på koncernens fastigheter uppgår till 26 400 miljoner.

Investeringar i egna fastigheter uppgick till 345 miljoner (613). Förvärv av fastigheter uppgick till 620 miljoner (0).

Prognosen för 2014 höjs till 815 miljoner för resultat före värdeförändringar och skatt.

– Vi visar en fortsatt stadig tillväxt med ett driftöverskott som ökar med fyra procent och resultat före värdeförändringar med sju procent. En stärkt fastighetsmarknad och ökat driftnetto har också skapat en bra värdeökning i fastighetsportföljen. Sedan en längre tid har vi lagt stort fokus på att skapa nya utvecklingsmöjligheter för framtiden. Sammantaget uppskattar vi möjliga investeringar i vår projektportfölj till nio miljarder kronor. I syfte att öka handeln i aktien gjordes i mitten av maj en ägarspridning då bolaget tillsammans med huvudägarna sålde aktier motsvarande 8,3 procent av kapitalet, kommenterar Atrium Ljungbergs vd Ingalill Berglund, i ett pressmeddelande.

Länk till rapporten

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Atrium Ljungberg

Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.