Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Atrium Ljungberg skrotar helårsprognosen

Publicerad: 16 april 2020, 13:39

Foto: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg leverar en solid kvartalsrapport men meddelar samtidigt att man inte vågar ge någon prognos för helåret på grund av den osäkerhet som covid-19 medför.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergAnnica Ånäs

Nettoomsättningen ökade till 733 miljoner kronor i det första kvartalet från 665 miljoner kronor under motsvarande period förra året. Hyresintäkterna ökade till 648 miljoner kronor (633).

Resultat före värdeförändringar steg till 311 miljoner kronor (306).

Bolaget har tidigare förutspått att resultatet före värdeförändringar kommer att landa på 1 200 miljoner kronor i år, men den prognosen gäller alltså inte längre.

– Vi presenterar ett stabilt resultat för första kvartalet men coronapandemins framtida effekter är svårbedömda, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Ånäs noterar i vd-ordet att bolagets intäkter till cirka 30 procent utgörs av sällanköp (kläder och skor med mera) samt restauranger och kaféer. Dessa verksamheter har tappat upp till 70 procent av sin omsättning. Dagligvaror och apotek har tvärtom ökat sin omsättning.

Vi presenterar ett stabilt resultat för första kvartalet men coronapandemins framtida effekter är svårbedömda.

Även om bara en bråkdel av hyresintäkterna är kopplade till hyresgästernas omsättning så väntas Atrium ändå påverkas i förlängningen.

– Även om en liten del, endast en procent, av våra hyresintäkter är relaterade till ett omsättningsutfall så kommer vi att påverkas av att hyresgäster inte har möjlighet att betala sina hyreskostnader.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.