Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Ändrad redovisningsmetod förklarar kraftig vinstökning

Publicerad: 19 april 2012, 05:31

Atrium Ljungberg-koncernen gjorde ett bruttoresultat på 295miljoner kronor under årets kvartal, vilket kan jämföras med en bruttovinst på 265 miljoner över samma period ifjol.


Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg-koncernen gjorde ett bruttoresultat på 295miljoner kronor under årets kvartal, vilket kan jämföras med en bruttovinst på 265 miljoner över samma period ifjol. Efter finansiella poster, värdeförändringar och skatt hamnar det 213 miljoner vilket är en ökning med 82 miljoner jämfört med fjolåret.

Per aktie hamnar resultatet på 1,64 kronor (1,00 ifjol).

Denna rejäla vinstökning föranleds nästan enbart av orealiserade värdeförändringar i finansiella instrument (ränteswappar) som hamnade på 107 miljoner. Ifjol redovisade man ingen värdeförändring av sina finansiella instrument vilket beror på att bolaget nu har ändrat sin redovisningsmetod och slutat tillämpa säkringsredovisning av ränteswappar och redovisar orealiserade ränteförändringar direkt i resultatet.

Koncernen har sammanlagda tillgångar på 22,8 miljarder kronor, en ökning med en knapp miljard sedan årsskiftet, och ett eget kapital på 9,8 miljarder, en ökning med 221 miljoner kronor.

Periodens kassaflöde var positivt om 235 miljoner kronor under årets första kvartal.

Redaktionen

Källa: Börsmeddelande från Atrium Ljungberg

Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.