Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Alm Equity går 762 miljoner minus i tredje kvartalet

Publicerad: 17 november 2022, 09:09

Joakim Alm, vd Alm Equity.

Alm Equity redovisar ett resultat på minus 762 miljoner kronor (98) för tredje kvartalet 2022. Omsättningen ligger på 393 miljoner kronor (615).

Ämnen i artikeln:

SvepetALM Equity

R

Redaktionen


Det framgår av bolagets delårsrapport för perioden januari till september 2022 som presenterades på torsdagen.

Avkastningen på EK (stamaktien) låg på -7 procent (1) under tredje kvartalet.

Enligt ett pressmeddelande är det negativa resultatet kopplat till en omvärdering av innehavet av stamaktier i Svenska Nyttobostäder AB till följd av förändrade omvärldsfaktorer vilket medfört en negativ resultatpåverkan om 654 miljoner kronor.

"Sedan mitt senaste vd-ord har det hänt mycket på marknaden och nu är läget riktigt tufft. Efterfrågesituationen har blivit betydligt dystrare och kapitalmarknaden har hamnat i baklås. Handbromsdragningen är verklighet och trots att jag varit med ett tag har jag aldrig tidigare sett en kraftfullare inbromsning på marknaden.

och fortsätter:

”Osäkerhet föder riskaversion vilket tydligt syns i kapitalmarknadens ökade krav på likviditet och egen finansiering. Samtidigt är obligationsmarknaden i stort sett stängd och Riksbanken har satt ned foten och kommer dra ned på sina obligationsköp," skriver vd Joakim Alm i delårsrapporten.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev