Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Delårsrapporter

Alm Equity efter nedjustering: ”En positiv resultateffekt om cirka 1,4 miljarder”

Publicerad: 13 juli 2022, 09:37

Joakim Alm, vd för Alm Equity.

Foto: Alm Equity/pressbild

Efter nedjusteringar av ingångsvärden minskar resultateffekten till cirka 1,4 miljarder kronor i andra kvartalet.
– Genom dessa justeringar känner vi oss trygga att kunna möta tuffare marknadsförutsättningar, både för innehavet i Klövern och i kvarvarande byggrättsportfölj, säger Joakim Alm, vd för Alm Equity, i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

ALM EquityKlövern FastigheterCorem Property Group

Klövern AB bildades av Alm Equity och Corem den 28 april i år, och resultatet av transaktionen blev cirka två miljarder kronor. Omkring 100 miljoner kronor av vinsten har resultatförts under årets första kvartal, enligt Alm Equity.

”Till följd av de senaste månadernas utveckling på finansmarknaden och en ökad inflation pågår en förhandling mellan parterna avseende en översyn av ingående transaktionsvärde”, står att läsa i bolagets pressmeddelande.

”Alm Equity bedömer att översynen kommer ge en negativ justering av resultatet hänförlig till transaktionen uppgående till 350 miljoner kronor, vilket motsvarar cirka 8 procent av värdet för de insålda byggrätterna”.

Bolaget har även sett över ingångsvärden i den kvarvarande byggrättsportföljen och kommer att göra en nedjustering med 150 miljoner kronor.

”Efter dessa justeringar så ger transaktionen en positiv resultateffekt i andra kvartalet om cirka 1,4 miljarder kronor”.

 

Veronika Åström

Reporter

veronika.astrom@bonniernews.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.