torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Delårsrapporter

Allt rödare siffror för Magnolia bostad i första kvartalet

Publicerad: 28 april 2023, 06:04

Foto: Pressfoto

Magnolia bostads förlust ökade i det första kvartalet drivet av dyrare kostnader och vikande efterfrågan.

Ämnen i artikeln:

SvepetMagnolia bostad

R


"Projektmarginalerna är fortsatt pressade på grund av ökade entreprenadkostnader, dyrare finansiering och högre direktavkastningskrav, vilket gör det svårt att starta nya projekt", skriver Magnolia Bostad i sin delårsrapport för det första kvartalet.

Under kvartalet sjönk omsättningen till 57 miljoner kronor från 91 miljoner det första kvartalet 2022. Samtidigt fördjupades rörelseförlusten till 107 miljoner kronor från 23 miljoner ett år tidigare. 5 miljoner av de 107 avser värdeförändringar på förvaltningsfastigheter.

Bolaget skriver att resultatet påverkades negativt av uteblivna projektförsäljningar, kostnader för avbrutna projekt och nedskrivningar inom projektportföljen.

"Vi ser nu en inbromsning i ekonomin till följd av de kraftfulla räntehöjningar och likviditetsåtstramningar centralbankerna har genomfört i sina försök att få bukt med den höga inflationen", skriver bolaget och fortsätter:

"Vi arbetar vidare med de cirka 18 500 bostäder som finns i vår byggrättsportfölj och de drygt 9 000 bostäder som redan är i produktion. Vi har många fina projekt på gång och har stor framtidstro även om vi för tillfället hålls tillbaka på grund av marknadsläget.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev