Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

WSP i fusion med Genivar

Publicerad: 11 Juni 2012, 05:30

Styrelserna i WSP Group plc och det kanadensiska företaget Genivar har enats om villkoren i en rekommendation som innebär att Genivar kontant förvärvar samtliga aktier i WSP. Priset uppges vara cirka 3,2 miljarder svenska kronor.


Ämnen i artikeln:

WSP

Fusionen mellan de två koncernerna skapar ett globalt konsultföretag med 14 500 medarbetare. WSP är noterat på Londonbörsen sedan 1990. Enligt de överenskomna villkoren kommer WSPs aktieägare att vara berättigade till kontant ersättning av ett värde på totalt £278 miljoner, vilket motsvarar cirka 3,2 miljarder svenska kronor.

– WSP är ett framgångsrikt teknikkonsultföretag med visionen att bli en av världens ledande multidisciplinära konsultföretag inom vår sektor. Genom en fusion med Genivar skapas unika möjligheter att uppnå denna vision, men också goda utvecklingsmöjligheter för både kunder och medarbetare. Målsättningen är att nå en mer framskjuten placering på den globala marknaden, säger Rikard Appelgren, VD på WSP Europe och WSP Sverige samt styrelseledamot i WSP Group plc, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande WSP

Ämnen i artikeln:

WSP

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.