Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Vinsttapp och minskad omsättning för Atrium Ljungberg

Publicerad: 15 oktober 2021, 05:56

Det blev ännu ett coronakvartal för Atrium Ljungberg som redovisar både minskad vinst och omsättning i det tredje kvartalet.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergKvartalsrapport

Atrium Ljungbergs omsättning minskade under det tredje kvartalet till 643 miljoner kronor från 700 miljoner motsvarande kvartal 2020. Samtidigt minskade resultatet före värdeförändringar till 262 miljoner (277) och periodens resultat till 627 miljoner (745)

I det jämförbara beståndet ökade hyresintäkterna, exklusive coronarabatter, med 1,2 procent i det tredje kvartalet, men i reda pengar föll de rapporterade intäkterna med 1 procent till 555 miljoner kronor.

— Kortsiktigt har Atrium Ljungberg påverkats av att en del hyresgäster har problem att betala sina hyreskostnader. På längre sikt kan även hyresnivåer och vakansgrader komma att påverkas och omfattningen av detta är i dagsläget svårbedömd, skriver bolaget i delårsrapporten.

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.