Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Vinnare av Framtidsindex

Publicerad: 17 september 2014, 05:00

Bostads AB Poseidon är det företag i fastighetsbranschen som i år bidragit mest till att locka unga till branschen genom att anställa traineer, lärlingar, praktikanter och sommarjobbare. Rikshem AB är det företag i branschen som är bäst på att anställa sommarjobbare.


Ämnen i artikeln:

Poseidon BostadFastighetsnyttFastigoFramtidsindexRikshem

Det visar Framtidsindex, en undersökning om framtida bemanningsutsikter, som genomförts av Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation, och Fastighetsnytt och som idag presenteras på fastighetsevenemanget Business Arena Stockholm.

– Fastighetsbranschen står inför ett stort rekryteringsbehov framöver, i första hand på grund av pensionsavgångar. Efter att ha varit en, i stort sett okänd bransch bland våra ungdomar, börjar vi se en positiv utveckling, säger Sune Niklasson, personalchef på Poseidon.

Det är nu 4:e året som Framtidsindex genomförs. Andelen företag som anställer sommarjobbare har under denna tid ökat från 69 procent till 82 procent. Antalet sommarjobb i fastighetsbranschen har under samma tid fördubblats. För Rikshem finns det flera viktiga delar i att erbjuda många ungdomar sommarjobb.

­   – Dels vill vi engagera så många unga boende i våra områden som möjligt i boendemiljön. Dels vill vi ta samhällsansvar genom att ge unga en introduktion till arbetslivet genom jobbansökan, intervju och arbete. Vi vill också presentera fastighetsbranschen för de unga, vilket vi ser kan leda till att fler söker sig till branschen och i förlängningen säkrar det framtida kompetensbehovet, säger Rebecca Stålnacke, HR-specialist på Rikshem.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Fastigo

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.