torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Vinnare av Branschindex

Publicerad: 21 september 2012, 04:12

Bostads- och fastighetsföretagen som har Sveriges högsta Förvaltningskvalitet belönades på Business Arena.

Ämnen i artikeln:

AktivBo

Under Business Arena presenterades resultaten från Branschindex Bostäder och Kontor 2012. Branschindex syftar till att ge alla Sveriges bostads- och fastighetsföretag möjligheten att mäta sin Förvaltningskvalitet, och på så sätt få fastighetsbranschen som helhet att utveckla sin kundorientering. Vinnare av högsta förvaltningskvalitet för Bostäder (tre storleksklasser) och Kontor/Lokaler tillkännagavs på eventets första dag. Prisutdelare var Lennart Sten, chef, GE Real Estate Europa.

Branschindex lanserades i februari 2011 och undersökningen genomförs årligen i april-maj. En nyhet i årets mätning är att initiativet nu även inkluderar Kontorslokaler. Resultaten och utnämningarna baseras helt och hållet på hyresgästernas svar, och totalt tillfrågades över 8500 hyresgäster, spridda över hela Sverige. Förvaltningsenkäten skickades ut till ett urval på upp till 200 hyresgäster per företag för Bostäder och upp till 100 hyresgäster per företag för Kontor.

Vinnare Branschindex 2012 – Högsta Förvaltningskvalitet:
Bostäder
Melin Förvaltnings AB & Perstorps Bostäder AB (delat förstapris)
(under 2000 lägenheter)

Stockholms Kooperativa Bostadsförening
(mellan 2000 – 9000 lägenheter)

MKB Fastighets AB
(över 9000 lägenheter)

Kontor
Varbergs Bostads AB

AktivBo och Fastighetsnytt står bakom initiativet Branschindex. ”Förvaltningskvaliteten är direkt påverkbar av företagen och upplevs som mycket viktig av hyresgästerna. Det har också blivit en viktig aspekt i hyresförhandlingarna (för Bostäder) där man tar hänsyn till service- och policyfrågorna” – säger Erik Högberg, VD på AktivBo. Johan Zetterstedt, vd på Fastighetsnytt tror också att Förvaltningskvaliteten kommer att få ännu större betydelse framöver – även för Kontors- och lokalsidan; ”Konkurrensen blir bara hårdare med ökade vakanser och precis som i andra branscher spelar servicenivån en stor roll för kunderna när de väljer mellan olika erbjudanden”.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande AktivBo

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev