Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Villkor för D. Carnegie-affär nu uppfyllda

Publicerad: 25 augusti 2016, 04:56

Ulf Nilsson ringer in börshandeln när D. Carnegie börsintroducerades.

Foto: Stig-Göran Nilsson.

Amerikanska investmentjätten Blackstone har meddelat att villkoren för Blackstones köp av 32 procent av kapitalet (och 40 procent av rösterna) i D. Carnegie & Co. nu har uppfyllts.


Ämnen i artikeln:

Blackstone GroupKvalitena fastigheterHembla

Amerikanska investmentjätten Blackstone har meddelat att villkoren för Blackstones köp av 32 procent av kapitalet (och 40 procent av rösterna) i D. Carnegie & Co. nu har uppfyllts. Säljare är, som tidigare framkommit, Kvalitena, Svensk Bolig Holding och Frasdale, tre av D. Carnegies fyra största ägare som sammanlagt kontrollerar 40,75 procent av kapitalet i bolaget och 53,23 procent av rösterna.

Aktierna kommer att förvärvas stegvis via Blackstones dotterbolag Vega, och man räknar med att ha dem alla i sitt förvar i november. Vid köpet passerar Blackstone budpliktsgränsen och kommer att återkomma med ytterligare information om ett budpliktsbud.

Styrelsen för D. Carnegie har utsett en oberoende budkommitté som kommer att utvärdera och uttala sig om ett eventuellt bud när det blir aktuellt.

Huvudägaren Kvalitena, som säljer 75 procent av sitt innehav i fastighetsbolaget till Blackstone, meddelar på torsdagen att man kommer att bibehålla ett intresse i D. Carnegie som möjliggör en fortsatt utveckling i bolaget tillsammans med den nya huvudägaren.

d.carnegie aktiestru

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.