Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Vill vara med där Göteborg växer

Publicerad: 12 Juli 2016, 12:23

Göteborgsbaserade fasighetsbolaget Platzer Fastigheter är inblandade i utvecklingen av en tredjedel av de 1,5 miljoner kvadratmeter som ska utvecklas i den nya stadsdelen som nu utvecklas i Backaplan i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

GöteborgPlatzer FastigheterFastighetsmarknaden i Västsverige

Göteborgsbaserade fasighetsbolaget Platzer Fastigheter är inblandade i utvecklingen av en tredjedel av de 1,5 miljoner kvadratmeter som ska utvecklas i den nya stadsdelen som nu utvecklas i Backaplan i Göteborg. Det uppger vd P-G Persson på Kapitalmarknadsdagarna i Båstad.

– I dagsläget är vi endast med i den kommersiella delen men vi vill även vara med och utveckla bostadsdelarna, säger han.

Det händer mycket i Göteborg, konstaterar P-G Persson, och som ett av stadens större kommersiella fastighetsbolag vill Platzer vara delaktiga i den utvecklingen. Han nämner Gamlestaden och Frihamnen som centrala lägen som utvecklas och konstater att det finns i stadens centrala delar 5 miljoner kvadratmeter som ska utvecklas, främst på mark som nu är i kommunens ägo. Platzer kommer att finnas med i den utvecklingen, betonar han.

– Vi tror väldigt mycket på att vi ska växa där Göteborg växer, i centrala lägen och knutpunkterna. Det är där vi vill vara med och ta del i den framtida utvecklingen.

Han konstaterar vidare att lägen i nära anslutning till spårbunden trafik efterfrågas i allt större utsträckning och det är således attraktiva lägen även för Platzer.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.