Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag13.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Victoria Parks nyemission slutförd

Publicerad: 14 september 2016, 05:11

Victoria Park har emitterat 14,5 miljoner nya B-aktier i bolaget till kursen 23,75 kronor. Det meddelar man på onsdagsmorgonen. Som Fastighetsnytt redan har rapporterat rör det sig om en kontant nyemission som riktas till utvalda investerare.


Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Victoria Park har emitterat 14,5 miljoner nya B-aktier i bolaget till kursen 23,75 kronor. Det meddelar man på onsdagsmorgonen. Som Fastighetsnytt redan har rapporterat rör det sig om en kontant nyemission som riktas till utvalda investerare. Intresset var stort från såväl inhemska som utländska investerare och emissionen var kraftigt övertecknad, meddelar Victoria Park.

Emissionen innebär att befintliga aktieägares andel i bolaget späds ut med cirka 6 procent. Skälet till att man valde att avvika från de befintliga aktieägarnas företrädesrätt är enligt bolaget att man vill bredda den institutionella ägarbasen samt på ett tidseffektivt sätt möjliggöra en högre takt av standardhöjande investeringar och förtätningsprojekt. Dessutom vill man göra värdeskapande förvärv. Genom nyemissionen tillförs bolaget cirka 344 miljoner kronor i nytt kapital.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.