Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Victoria Park satsar på äldreanpassade boenden

Publicerad: 11 juni 2018, 12:46

Victoria Park planerar att tillsammans med Markaryds kommun renovera och anpassa två fastigheter för att skapa ett äldreanpassat avsett för personer över 70. Om konceptet faller ut väl kan det komma att utökas framöver, säger bolagets vd Per Ekelund till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Victoria Park planerar att renovera och anpassa 19 lägenheter. Även fastighetens exteriör och utemiljö rustas upp. Dessutom totalrenoverar kommunen grannfastigheten med nya gemensamhetslokaler såsom matservering och hobbyrum. Under dagtid kommer det även finnas en trygghetsvärd på plats.

Victoria Parks vd Per Ekelund ställer sig positiv till att genomföra liknande projekt framöver.

-Det skulle vi gärna göra. Vi kommer träffa en hel del kommunföreträdare runtom och ju mer vi kan samarbeta desto bättre, säger han till Fastighetsnytt.

Det finns dock inga konkreta planer att sprida det nya konceptet vidare i nuläget.

-Men det är klart har man gjort ett sådant här projekt då är det ju lättare att lansera det på andra ställen för då har man något konkret att visa upp, säger Ekelund.

Tjänsten riktar sig i första hand till de boende i Victoria Parks lägenheter men kommer även användas för kommunens ordinarie verksamhet. Den planerade satsningen förutsätter dock tillräckligt hyresgästunderlag, vilket kommer att utvärderas under det tredje kvartalet 2018.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News