Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Victoria Park refinansierar och frigör kapital

Publicerad: 4 april 2017, 13:17

Peter Strand, vd för Victoria Park i Malmö förra

Foto: Sverrir Thór.

Victoria Park har tecknat bindande finansieringsavtal med tre olika banker som innebär att bolaget tecknar nya lån om 1,25 miljarder kronor fram till och med slutet av året. En del av dessa är refinansering av befintliga lån, 325 miljoner kronor, och resterande 925 miljoner frigörs.


Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Victoria Park har tecknat bindande finansieringsavtal med tre olika banker som innebär att bolaget tecknar nya lån om 1,25 miljarder kronor fram till och med slutet av året. En del av dessa är refinansering av befintliga lån, 325 miljoner kronor, och resterande 925 miljoner frigörs. Samtidigt ökar man kreditbindningstiden och den relativa finansieringskostnaden hålls oförändrad.

Genom de nya avtalen når Victoria Park med marginal sitt finansiella mål att upprätthålla en belåningsgrad om 65 procent, enligt ett pressmeddelande.

– De nya finansieringsavtalen ger oss en finansiell flexibilitet och en handlingsfrihet att fortsätta investera i vår bevisligen framgångsrika förvaltningsmodell, säger vd Peter Strand i en kommentar.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.