Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Veidekke och Alecta bildar gemensamt bolag

Publicerad: 14 Februari 2013, 07:23

Veidekke Bostad och tjänstepensionsbolaget Alecta bildar det gemensamt ägda bolaget Convea och inleder därmed ett samarbete för nyproduktion av hyres- och bostadsrätter. Hyresrätterna skall ägas gemensamt av parterna.


Ämnen i artikeln:

AlectaVeidekke

Ambitionen med samarbetet är att Convea skall bli en framträdande aktör på bostadsmarknaden i storstadregionerna Mälardalen, Västra Sverige och Skåne.

Samarbetet kommer att ske genom det nybildade moderbolaget Convea som ägs av parterna med 50 procent vardera. Dotterbolaget Convea Produktion kommer att ansvara för utveckling och produktion av bostadsprojekten och drivas av Veidekke Bostad. Det andra dotterbolaget som bildas, Convea Fastigheter, kommer med styrning från Alecta att ansvara för ägande och förvaltning av de nyproducerade hyresrätterna.

Målsättningen är att inledningsvis starta produktion av cirka 300 hyres- och bostadsrätter per år för att sedan öka produktionstakten. Initialt kommer projekten till stor del ur Veidekkes befintliga projektportfölj. Avsikten är sedan att fylla på projektportföljen med nya markanvisningar och förvärv. Fokus kommer att ligga på Storstockholm, Göteborg och Malmö.

Namnet Convea står för Con från constructi (latin för byggande), ve för Veidekke och a för Alecta.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Veidekke

Ämnen i artikeln:

AlectaVeidekke

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.