Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Vd:n om intresset för SLP: ”Lite smickrande”

Publicerad: 23 mars 2022, 07:29

Onsdagen 23 mars noterades SLP på Nasdaq Stockholm. Till höger i skålar Peter Strand efter börsringningen.

Foto: Björn Dalin

Intresset var stort för Swedish Logistic Propertys (SLP) börsdebut. Aktien var övertecknad och steg runt 40 procent efter börsöppning.
SLP:s vd Peter Strand tar konkurrensen med en klackspark.


Ämnen i artikeln:

SLP

SLP är ett renodlat logistikfastighets-bolag. Storägarna Erik Selin, Peter Strand och Greg Dingizian har 15,3 procent vardera och planerar inte att sälja. 

Aktiekursen rusade vid onsdagens börsintroduktion, upp runt 40 procent under dagen. Vd Peter Strand tar det med ro, men medger att intresset är smickrande. 

– Det är en process vi hållit på med i tio månader, vi har någonstans förstått att det finns ett stort intresse. Vi fick en väldigt fin bok redan innan, det är absolut lite smickrande, säger Strand. 

Fortsätter på inslagen väg

SLP har fokuserat sina förvärv till Mälardalen och Skåne. Det kommer att fortsätta så, säger Strand, om det inte skulle dyka upp något väldigt intressant där de kan följa en kund över tid. 

– Vi tittar på fastigheter där vi kan förädla och utveckla fastigheterna genom att förvärva mark och bygga nytt, eller köpa någonting som är äldre där det finns vakanser eller stora kostnader där vi kan skapa mervärde, säger Peter Strand, och konstaterar: 

– Vi kommer att fortsätta på samma inslagna väg. 

Intresset för logistikfastigheter har växt sig starkare de senaste åren, och flera bolag har riktat in sig på segmentet. 

Hur ser du på konkurrensen? 

– Konkurrensen har ökat under åren absolut, men vi tror att det finns plats för en till investerare, det gör det. Behovet av den här typen av fastigheter ökar ju inte minst med e-handeln, säger Strand. 

Tillförde cirka 750 miljoner kronor

SLP noterades till priset 27,00 kronor per aktie, motsvarande ett sammanlagt värde på samtliga utestående aktier på cirka 4,88 miljarder kronor inklusive övertilldelning. Förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo kommer de nyemitterade aktierna tillföra SLP cirka 750 miljoner kronor före transaktions­kostnader.

Storägaren Erik Selin kommenterade börsnoteringen. 

– SLP har gjort en fantastisk resa och vi välkomnar alla nya aktieägare till bolaget. Med SLP:s starka affärsmodell och goda framtidsutsikter kommer bolaget genom noteringen på Nasdaq Stockholm att få ytterligare stöd för att finansiera fortsatt hållbar och långsiktig tillväxt, skriver Erik Selin, styrelseordförande i SLP, i en kommentar.

Handeln i SLP:s aktie inleds i dag på Stockholmsbörsen under kortnamnet SLP B.

 

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SLP

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.