Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Värnamobaserat fastighetsbolag vill in på börsen

Publicerad: 10 september 2020, 13:57

En av Nivikas fastigheter i centrala Jönköping.

Foto: Nivika Fastigheter

Det finns fortfarande ett intresse från fastighetsbranschen att ta sig till börsen och det senaste bolaget att kommunicera börsplaner är Värnamobaserade Nivika Fastigheter AB som planerar för en börsintroduktion 2022.


Ämnen i artikeln:

Värnamo

Enligt ett pressmeddelande från Nivika, som i dag har ett sammanlagt fastighetsvärde på 4,9 miljarder, ska fastighetsvärdet vara dubblat år 2024. Fokus ligger på Småland och Nivika äger i dag fastigheter i just Värnamo samt Jönköping och Växjö. Fastighetsbeståndet är blandat och år 2024 är målsättningen att bostäder ska utgöra 60 procent av portföljen.

Läs även: Startar nytt bolag – siktar på börsen

”Nivikas fokus på kassaflöde i kombination med projektutveckling av hyresbostäder och kommersiella fastigheter för egen långsiktig förvaltning skapar goda förutsättningar för fortsatt tillväxt. Vi har en stor projektportfölj som säkerställer detta, och som till stor del innehåller bostadsprojekt. Det långsiktiga perspektivet är också grunden till Nivikas inriktning mot en hållbar och miljöcertifierad byggnation. Nu ser vi fram emot att fortsätta utveckla Nivika och utöka fastighetsportföljen i samma takt som vi gjort de senaste åren,” skriver vd Niclas Bergman i en kommentar.

Sverrir Thór

Reporter

sverrir.thor@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Värnamo

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.