Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Vänsterpartiet vill höja skatten på utdelningar

Publicerad: 3 oktober 2019, 11:37

Ulla Andersson (V), vill höja skatten på kapital för att finansiera satsningar på välfärden.

Foto: Mostphotos / Vänsterpartiet

Vänsterpartiet vill höja de generella statsbidragen till kommunerna med 20 miljarder kronor per år fram till 2022. Vi har listat kapitalskatterna partiet vill höja för att finansiera satsningen.


Vänsterpartiet vill höja de generella statsbidragen till kommunerna med 20 miljarder kronor per år fram till 2022. För att finansiera satsningen föreslår partiet en rad höjda kapitalskatter.

Vänsterpartiet förelår en rad höjda kapitalskatter, skriver Dagens Industri. På listan över skatterna som partiet vill höja finns:

- Förmögenhetsskatten
- Arvs- och gåvoskatten
- Skatten på kapitalvinster och utdelningar
- Bolagsskatten
- Fastighetsskatten på hus med taxeringsvärde på över 4 miljoner kronor

– Tittar man på orsakerna till att inkomstskillnaderna ökar så kraftigt i Sverige de här decennierna kan man se att kapitalinkomsterna är ungefär hälften av orsaken till det. Då måste vi välja att se till att inkomsterna från kapital fördelas om. Därför är det viktigt att öka beskattningen på kapital, säger Ulla Andersson (V), ledamot i finansutskottet, till DI.se

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.