Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Vakanser och finansiering i fokus för Corem efter starkt Q3

Publicerad: 27 oktober 2021, 07:33

Corem ökade både vinst och intäkter kraftigt i det tredje kvartalet med konsolideringen av Klövern i mitten av juni och nu fokuserar Corem på uthyrningsarbetet samt sin finansiering och kreditbetyget.


Ämnen i artikeln:

Eva LandénCorem Property Group

Intäkterna för Corem ökade till 1 072 miljoner kronor i det tredje kvartalet från 222 miljoner förra året. Förvaltningsresultatet ökade samtidigt till 505 miljoner kronor (177).

Läs även: Rutger Arnhult: Höga värderingar stoppar inte konsolideringsvåg 

Vd Eva Landén säger i rapporten att det främsta fokuset i det nya sammanslagna bolaget är att färdigställa projekt och minska vakanser. 

– Det är just uthyrningsarbetet som är den enskilt viktigaste nyckeln till Corems framtida lönsamhet, säger hon och fortsätter:

– Vi arbetar också löpande med att säkerställa långsiktig, hållbar och kostnadseffektiv finansiering. Målsättningen är att inom två år komplettera vår BBB- rating från Scope med ytterligare en investment grade-rating från något av de tre stora ratinginstituten.

Läs även: Jakten på kreditbetyget i full gång - men alla är inte med

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.