Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Utmaningar slår hårt mot Besqab – försämrat resultat

Publicerad: 7 juli 2022, 10:57

Carola Lavén, vd Besqab, har fått se Besqabs aktie backa med över 6 procent under torsdagen när bolagets kvartalsrapport presenterades.

Bostadsutvecklaren Besqab har haft ett tufft andra kvartal och redovisar ett rörelseresultat om 30,3 miljoner kronor enligt segmentsredovisningen (47,1) – en redovisningsprincip som enligt bolaget anses ge den mest rättvisa bilden av verksamheten.


Ämnen i artikeln:

BesqabSvepet

Intäkterna för perioden, även de enligt segmentsredovisningen, uppgick till 470 miljoner kronor (669).

Antalet produktionsstartade bostäder var 40 under andra kvartalet (161) och antalet sålda bostäder uppgick till 101 (121).

Läs mer: Besqabs vd om ryckig politik och bostadsmarknadens 2022: ”Ett beslut som påverkar oss mycket” 

”Läget på bostadsmarknaden är ett helt annat vid halvårsskiftet än det var när året inleddes. Utmaningar med materialbrist, leveransproblem, höjda räntor och högre inflation gör att marknaden är osäker och svårbedömd framöver”, skriver Besqabs vd Carola Lavén i rapporten: 

Bolaget har, enligt Lavén, en hög produktionsvolym i gång och arbetar fokuserat med kostnader och leverantörer. 

Läs mer: Platzer sätter belackarna på plats – rekordnettouthyrning i kvartalet 

”Kostnadsfokuset sitter i ryggmärgen och utgör en viktig del av vår strategi. Trots utmaningar och en osäker omvärld har vi kunnat säkerställa leveranser och hålla produktionen i gång på ett bra sätt. Kostnadsökningarna påverkar dock även oss och pressar marginalerna i projekten”, fortsätter hon.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

BesqabSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.