Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Ulrika Hallengren blir ny vd för Wihlborgs

Publicerad: 5 februari 2018, 18:44

Ulrika Hallengren.

Foto: Wihlborgs.

Styrelsen för Wihlborgs Fastigheter har beslutat att utse Ulrika Hallengren till posten som vd om och när Anders Jarl väljs till arbetande styrelseordförande i bolaget. Ulrika Hallengren är idag projekt- och utvecklingschef och medlem i Wihlborgs ledningsgrupp. Hon tillträder vd-posten 1 maj.


Ämnen i artikeln:

Anders JarlWihlborgs FastigheterUlrika Hallengren

Styrelsen för Wihlborgs Fastigheter har beslutat att utse Ulrika Hallengren till posten som vd om och när Anders Jarl väljs till arbetande styrelseordförande i bolaget. Ulrika Hallengren är idag projekt- och utvecklingschef och medlem i Wihlborgs ledningsgrupp. Hon tillträder vd-posten 1 maj enligt ett pressmeddelande.

– Det här är en möjlighet som jag naturligtvis med glädje tackar ja till. Wihlborgs är ett fantastiskt företag och jag ser verkligen fram emot att få driva den fortsatta utvecklingen av bolaget. Vi har många engagerade medarbetare och tillsammans ska vi göra allt för att skriva nästa kapitel i den framgångssaga som Wihlborgs är, säger Ulrika Hallengren i ett pressmeddelande.

Hon är utbildad högskoleingenjör inom bygg från Lunds Tekniska Högskola och har en lång erfarenhet av arbete inom branschen, hos bland annat Tyréns, och är sedan 2010 även vd för fastighetsbolaget ML 4 vars uppgift är att uppföra forskningsfastigheten Max IV utanför Lund.

I en kommentar säger Wihlborgs styrelseordförande Erik Paulsson att Ulrika Hallengren idag har en nyckelposition i bolaget och att hon framgångsrikt drivit ett antal stora utvecklingsprojekt och affärer.

– Vi i styrelsen är överens om att Ulrika är rätt person att axla rollen som vd och driva arbetet med att säkra fortsätt tillväxt och modernisering av bolaget. Samtidigt kan Anders Jarl bidra med erfarenhet och strategisk rådgivning. Som stor ägare i bolaget känner jag mig mycket nöjd och trygg med denna lösning, säger han vidare.

Det bör betonas att styrelsens beslut att utse Ulrika Hallengren till vd-posten är villkorat av att bolagets stämma den 25 april utser Anders Jarl till styrelseordförande. Att det inte skulle ske är dock högst osannolikt och allt talar därmed för att Ulrika Hallengren blir den Stockholmsbörsens femte kvinnliga fastighets-vd. De andra är Anette Frumerie, vd för Besqab, Annica Ånås, vd för Atrium Ljungberg, Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden och Eva Landén, vd för Corem.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.