Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Tvättbjörnen ny storägare i Amasten

Publicerad: 3 oktober 2018, 06:06

Foto: Anna Bristrand.

Tvättbjörnen Holding har klivit in som ny storägare i Amasten. Dels har man fått 15,5 miljoner stamaktier i bolaget genom en kvittningsemission, dels köpt 5 miljoner aktier.

Ämnen i artikeln:

Amasten FastigheterTvättbjörnen Fastigheter

Tvättbjörnen Holding har klivit in som ny storägare i Amasten. Dels har man, som tidigare meddelats, erhållit 15,5 miljoner stamaktier i bolaget genom en kvittningsemission där Amasten betalade för ett bestånd om 21 fastigheter i Sundsvall, dels har Tvättbjörnen köpt 5 miljoner aktier från Wariri Holding. Det framgår av pressmeddelanden från Amasten.

Den sistnämnda aktieposten köpte Tvättbjörnen till kursen 4,5 kronor per aktie, en investering om 22,5 miljoner kronor. Posten motsvarar 2,9 procent av kapitalet i bolaget och efter transaktionen kontrollerar Tvättbjörnen enligt Holdings nu 11,7 procent av Amasten.

Därmed är man Amastens näst störste ägare, efter Sterner Stenhus Fastigheter som äger 19,4 procent av kapitalet.

Stig Svedberg, vd, Tvättbjörnen, berättar för Fastighetsnytt att det handlar om mer än bara en finansiell placering, och det kan komma att bli aktuellt med styrelserepresentation framöver. Trots att den lokala portföljen krympt avsevärt så kommer Stig Svedberg att fortsatt jobba operativt med beståndet. Utöver det vill han även utveckla Amasten-ägda Riki Bostad.

– Jag har ju lång erfarenhet av fastigheter som är synd att kasta bort. Så jag har fortsatt operativt ansvar för både befintligt bestånd, samt ansvar för förvaltning, byggnation och utveckling av Tvättbjörnens före detta fastigheter. Sedan kommer jag jobba med utveckling och byggnation vad gäller Rike Bostads modullägenheter där vi kommer bygga både i Tvättbjörnens och Amastens regi, säger Stig Svedberg.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev