onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Tvättbjörnen cashar in i Amasten

Publicerad: 15 oktober 2019, 13:16

Bild: Riksbanken

Storägaren Tvättbjörnen sålde alla sina aktier i Amasten i samband med att SBB köpte en femtedel av bolaget i förra veckan.

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Storägaren Tvättbjörnen dumpade alla sina aktier i Amasten i samband med att SBB köpte en femtedel av bolaget i förra veckan.

Det framgår av Finansinspektions insynsregister, som även visar att Stig Svedberg, vd för Tvättbjörnen och styrelseledamot i Amasten, sålt aktier.

Tvättbjörnen blev storägare förra året i samband med en affär där Amasten köpte fastigheter i Sundsvall och bland annat betalade med 15,5 miljoner nyemitterade aktier, som var värderade till 4 kronor styck. Därutöver köpte Tvättbjörnen 5 miljoner aktier från Wariri Holding till kursen 4,5 kronor.

I oktober förra året sade Tvättbjörnens vd Stig Svedberg till Fastighetsnytt att investeringen i Amasten var mer än bara en finansiell placering, vilket indikerade ett mer långsiktigt engagemang.

Detta verkar dock ha tagit slut i förra veckan då SBB bjöd 8,25 kronor per aktie. Omsvängningen kan hänga samman med att Tvättbjörnen håvar in 84 miljoner kronor på affären.

Stig Svedberg sålde sammanlagt 60 000 aktier i Amasten på First North den 9 och 10 oktober. Snittkurserna vid de två transaktionerna låg på 8,54 respektive 8,76 kronor.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev