Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Trögt kvartal för Oscar Properties – en lägenhet såld

Publicerad: 29 maj 2020, 09:18

Omsättningen minskade rejält för Oscar Properties i kvartal ett.

Foto: Oscar Properties

Oscar Properties sålde en enda bostad under årets första kvartal. Samtidigt strävar premiumbyggaren mot att anpassa verksamheten och rätta till byggfelen i höghuset Innovationen.


Oscar Properties omsättning sjönk med över 75 procent i kvartal ett jämfört med förra året. Endast en bostad såldes under perioden, jämfört med 20 stycken motsvarande i fjol.

Däremot bättrades rörelseresultatet på, även om det fortfarande rör sig om förlust. Resultatet i kvartal ett ökade från -34,5 miljoner kronor i fjol till -22,3 miljoner kronor i år.

LÄS ÄVEN: Oscar Properties ner 99 procent sedan toppen 

”Vi fortsätter arbetet med att anpassa och organisera bolaget till nuvarande marknad, efterfrågan och verksamhet. Under det senaste året har vi bland annat dragit ner personalstyrkan från 150 anställda till nuvarande 17. Vi ser en intensiv aktivitet inom uthyrning samt på affärssidan, detta trots att den rådande pandemin har försenat och försvårat flera av våra affärsplaner och projekt”, skriver Oscar Engelbert i sitt vd-ord.

Han menar vidare att bolagets fokus i kvartalet har varit att driva projekt under pågående produktion. Här märks framför allt Helix, den andra byggnaden i Norra Tornen.

”Produktionen går enligt plan och byggnaden nådde sin fulla höjd om 33 våningar i mitten av maj”, skriver Oscar Engelbert.

LÄS ÄVEN: Förlorar tvist efter bygge på Östermalm

Oscar Properties påverkas fortfarande av de fel och problem som uppstod när de drev sitt eget byggbolag.

”Det handlar framför allt om fel och kvalitetsmissar i projektstyrningen och kontrollen av underleverantörer i den första byggnaden av Norra Tornen; Innovationen. Det är garantiarbeten som ska genomföras av våra underleverantörer och i vissa fall är det även försäkringsfrågor vilket är en utdragen process. Vi arbetar intensivt med att lösa dessa frågor och kommer att åtgärda bristerna i den takt som är möjligt”, förklarar Oscar Engelbert.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.