Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Tribona bryter trenden

Publicerad: 21 Maj 2013, 05:15

Peter Strand, vid börsnoteringen av Tribona.

Foto: Sverrir Thór

Tribona bryter den trends som bildades under 2012 då två Brinova och Dagon avnoterades.


Ämnen i artikeln:

OMXTribona

Tribona noteras idag den 21 maj på OMX NASDAQ Stockholm. Aktien kommer att handlas på Stockholms-börsens Mid Cap-lista under sektor Fastigheter med förkortningen TRI. I och med noteringen av Tribona bryts den trends som bildades under 2012 då två Brinova och Dagon avnoterades.

I samband med börsnoteringen sker ingen nyemission. Bolaget var fram till den 13 maj noterat på Oslobörsen. Antalet aktier i bolaget uppgick vid noteringen till lite drygt 38,9 miljoner.

Bolaget har idag 20 logistik- och lagerfastigheter, 19 i Sverige och en i Danmark, som värderas till drygt 6 miljarder kronor. Bolagets fastigheter är i huvudsak belägna längs den triangel i södra Sverige som utgörs av de tre storstadsregionerna och de motorvägar som kopplar dessa med varandra, det vill säga E4, E6 och E20. Denna triangel har gett upphov till de första tre bokstäverna i bolagets nya namn. Bolagets mål är att öka beståndets värde till 10-12 miljarder kronor inom ett till tre år.

Inför noteringen har Tribona ingått avtal med Pareto Öhman, om att Pareto Öhman ska agera likviditetsgarant i bolagets aktie inom ramen för NASDAQ OMX Stockholm AB:s system för likviditetsgaranti.

Tribona grundades 2006 som Northern Logistic Property (NLP). Bolaget noterades på Oslobörsen 2007. NLP bytte namn till Tribona ASA i februari 2013. Under våren har Tribona ASA och dotterbolaget Tribona AB fusionerats till Tribona AB – det bolag som nu börsnoteras.

Jämfört med öppningskursen på 40,5 kronor per aktie steg Tribonas aktie med 3,2 procent till 41,8 kronor per aktie. Den första handelsdagens omsättning uppgick till 6,8 miljoner kronor. Bolagets marknadsvärde vid första handelsdagens slut var 1,6 miljarder kronor.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Tribona

Ämnen i artikeln:

OMXTribona

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.