måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Trianon till börsen

Publicerad: 31 maj 2017, 05:58

Foto: Anna Bristrand.

Det är bråda dagar på Malmöbaserade Trianon som nyligen ingick avtal om att förvärva köpkvarteret Entré i Malmö. På onsdagen gick bolaget ut med information om att man har för avsikt att lista sin B-aktie på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First Norths premiärsegment, First North Premier.

Ämnen i artikeln:

First NorthTrianon Fastigheter

Det är bråda dagar på Malmöbaserade Trianon som nyligen ingick avtal om att förvärva köpkvarteret Entré i Malmö. På onsdagen gick bolaget ut med information om att man har för avsikt att lista sin B-aktie på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First Norths premiärsegment, First North Premier. I samband med kommer man även att emittera B-aktier för cirka 300 miljoner kronor.

I ett pressmeddelande konstaterar Trianon att en börsnärvaro kommer att bredda bolagets ägarbas och ge det tillgång kapitalmarknaden på ett annat sätt än tidigare, vilket bedöms vara gynnsamt för bolagets framtida tillväxt och utveckling. Vidare anser man det vara ett logiskt och viktigt steg i bolagets utveckling.

Emissionen av B-aktier syftar både till att bredda ägarbasen samt delfinansiera förvärvet av Entré.

I en kommentar skriver vd Olof Andersson att sedan han förvärvade bolaget 2006 har fokus varit på Malmö samt att skapa ett bolag kombinerar social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

– Vi har lyckats att växa fastighetsbeståndets bokförda värde från drygt 200 Mkr 2006 till 3,8 Mdkr per 31 mars 2017 genom ett hårt och fokuserat arbete samtidigt som vi har gjort stora sociala satsningar i våra områden och skapat en bättre miljö för våra hyresgäster. Vi vill fortsätta detta arbete och ta Trianon till nästa nivå genom att även framöver erbjuda attraktiva bostäder och lokaler till våra hyresgäster. Genom en notering kan vi fortsätta detta arbete i ett högt tempo, kommenterar Olof Andersson.

Trianons fastighetsvärde vid kvartalsskiftet uppgick till 3,8 miljarder kronor.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev