Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Trianon sätter upp nya mål

Publicerad: 1 april 2019, 11:32

Trianon har formulerat nya finansiella mål efter att Hermodalsförvärvet gjort att bolaget uppnått det tidigare målet om att fördubbla fastighetsvärdet.


Ämnen i artikeln:

Trianon Fastigheter

Bolaget, som är noterat på First North Premier, hade tidigare ett mål om att fastighetsvärdet skulle dubblas inom tre till fem år räknat från 31 december 2016.

Enligt de nya målen ska Trianon öka förvaltningsresultatet med 12 procent per år. För att säkerställa att bolagets tillväxtmål nås med fortsatt god lönsamhet, ska den genomsnittliga årliga avkastningen på eget kapital som lägst uppgå till 12 procent över en konjunkturcykel. Fastighetsportföljen ska långsiktigt bestå av 80 procent bostäder och samhällsfastigheter.

Vidare håller Trianon fast vid sina tidigare mål om att belåningsgraden högst ska uppgå till 60 procent av fastighetsvärdet. Att räntetäckningsgraden som lägst ska uppgå till 1,5 gånger i förhållande till finansiella kostnader inklusive realiserade och orealiserade räntekostnader för derivat.

Dessutom har bolagets en policy att utdelningen långsiktigt ska uppgå till mellan 30 till 50 procent av förvaltningsresultatet minskat med betald skatt.

I slutet av februari i år offentliggjorde Trianon förvärvet av ett fastighetsbestånd i Hermodals och Almhög i Malmö. Köpet skedde till ett underliggande fastighetsvärde om 900 miljoner kronor.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Trianon Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.