Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Trenden bruten för JM?

Publicerad: 3 December 2013, 09:19

Efter att ha stigit med 61,2 procent under årets första tre kvartal ha priset på JM:s aktie börjat falla igen och sedan förra onsdagen, den 27 november, har aktiens kurs sjunkit dagligen.


Ämnen i artikeln:

JM

Vid börsens stängning på måndagen uppgick kursfallet till 4 procent över de tre handelsdagarna och hittills på tisdagen har det tilltagit. I skrivande stund har aktien fallit med ytterligare 2,8 procent vilket innebär att JM:s aktiekurs sjunkit med 6,7 procent sedan börsen stängde i onsdags.

Aktiviteten i handeln med JM:s aktie har dessutom varit stor på tisdagen. Strax före klockan 11 på förmiddagen hade totalt ungefär 124 000 aktier bytt ägare i 469 olika avslut. Hittills i år har genomsnittsantalet aktier som bytt ägare under en hel handelsdag varit knappt 301 000 och det genomsnittliga antalet avslut per dag varit 825. En jämförelse av dessa siffror tyder på att småsparare har bestämt sig för att JM-aktien knappast kommer att stiga mer i år och valt att realisera en eventuell vinst. Huruvida det tyder på att botten är ur och att JM kommer att fortsätta sjunka är kanske för tidigt att uttala sig om men det är inte helt osannolikt.

Uppdaterat: Eftersom dagen gick tilltog JM:s kursfall ytterligare och närmade sig ett tag 5 procent. Vid börsens stängning hade aktien dock repat sig något och kostade 173,5 kronor vilket var 3,3 procent lägre än stängningskursen på måndagen. Antalet aktier som bytte händer var cirka 617 000 och antalet avslut var 1 936.

Sverrir Thór

JM aktien

Ämnen i artikeln:

JM

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.