Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Tre bolag i topp

Publicerad: 12 December 2013, 10:00

Catena, Fast Partner och Sagax delar positionen som börsen högst värderade fastighetsbolag sett till den så kallade P/B-multipeln som räknas fram genom att dela bolagens marknadsvärde med deras bokförda värde.


Ämnen i artikeln:

OMX

Catena, Fast Partner och Sagax delar positionen som börsen högst värderade fastighetsbolag sett till den så kallade P/B-multipeln som räknas fram  genom att dela bolagens marknadsvärde med deras bokförda värde.

Bolagens P/B-tal vid slutet av tredje kvartalet var 1,4 vilket innebär att aktiens pris är 1,4 gånger högre än dess substansvärde.

Närmast efter de tre bolagen kommer Balder med P/B-talet 1,3 men majoriteten av börsens fastighetsbolag har en prismultipel på nära 1. Det finns en del olika sätt att räkna fram P/B-talet och ett av dem är att lägga bolagens substansvärde till grund vilket är grunden i de P/B-tal Fastigshetsnytt publicerar.

Noterbart är att liksom när värdemätaren heter P/E-tal värderas Kungsleden lägst av aktiemarknaden. Kungsledens P/B-tal är 0,8, samma som Tribonas som dock har ett P/E-tal på 8.

Sverrir Thór

Tabell_PB

Ämnen i artikeln:

OMX

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.