Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Tobins stämma godkänner räddningspaket

Publicerad: 8 januari 2018, 20:38

Erik Karlin och Rutger Arnhult.

Foto: Tobin Properties/Klövern.

Tobin Properties extra bolagsstämma som gick av stapeln på måndagen röstade för styrelsens förslag om en riktad nyemission av 7,5 miljoner nya stamaktier i bolaget.


Ämnen i artikeln:

Rutger ArnhultKlövern FastigheterTobin Properties

Tobin Properties extra bolagsstämma som gick av stapeln på måndagen röstade för styrelsens förslag om en riktad nyemission av 7,5 miljoner nya stamaktier i bolaget. Aktierna emitteras till Klövern som därmed går in som ny huvudägare i bolaget. Stämman röstade också för styrelsens förslag om en företrädesemission av högst 2 592 383 nya stamaktier i bolaget.

Som Fastighetsnytt tidigare rapporterat garanterar Klövern företrädesemissionen men samtidigt har Tobins vd och huvudägare, Erik Karlin, aviserat sin avsikt att teckna aktier i emissionen. Klövern äger inte rätt att delta i emissionen givet att garantin inte aktiveras. Teckningskursen i emissionerna är fastställd till 20 kronor per aktie vilket innebär att Tobin får cirka 202 miljoner kronor i nytt kapital, före emissionskostnader.

Vidare valde stämman in Klöverns vd och huvudägare, Rutger Arnhult, i styrelsen. Det framgår av en kommuniké.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.