Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Tobin vinstvarnar igen

Publicerad: 18 oktober 2018, 04:52

Tobin Properties sänker återigen sin prognos för årets rörelsevinst efter att låg försäljning och nedskrivning av en exploateringsfastighet gjort att bolaget vänt till en förlust i det tredje kvartalet.


Ämnen i artikeln:

Tobin Properties

Tobin Properties sänker återigen sin prognos för årets rörelsevinst efter att låg försäljning och nedskrivning av en exploateringsfastighet gjort att bolaget vänt till en förlust i det tredje kvartalet. Det framgår av kvartalsrapporten.

Den nya prognosen är att rörelseresultatet kommer landa i intervallet 25-50 miljoner kronor 2018. Den förra prognosen var 75-125 miljoner kronor, vilket i sin tur var en sänkning från 250 miljoner kronor vid ingången av 2018.

Tobin sålde endast två bostäder i det tredje kvartalet, en nedgång från 22 under motsvarande period förra året. Tillsammans med nedskrivningen av en exploateringsfastighet i Uppsala resulterade det till en rörelseförlust på 6 miljoner kronor i kvartalet. Förra året redovisade bolaget en vinst på 8 miljoner kronor kronor.

Aktien backar 5 procent på torsdagsförmiddagen.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Tobin Properties

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News