Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Tobin säkrar ytterligare 151 miljoner

Publicerad: 11 juni 2018, 06:48

Foto: Dreamstime.

Tobin Properties får ett definitivt kreditbeslut för ytterligare 151 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande som bolaget skickade ut i lördags.


Ämnen i artikeln:

Tobin Properties

Bostadsbolaget uppgav i fredags att man erhållit den aktuella krediten på 151 miljoner kronor men att ett ytterligare beslut krävdes för slutligt godkännande. I samband med detta meddelade bolaget även att det fått ett definitivt kreditbeslut på 362 miljoner kronor, vilket gör att 513 miljoner kronor i banklån nu säkrats de senaste dagarna.

Vidare väntas bolaget få in 225 miljoner kronor, före emissionskostnader på 3 miljoner kronor, i den pågående företrädesemissionen. Sammantaget ger det en likvid på 738 miljoner kronor, varav 160 miljoner ersätter befintliga lån.

Bolaget bedömer nu att rörelsekapitalet nu är tillräckligt för att täcka bolagets kapitalbehov de kommande tolv månaderna.

Tobin Properties vänder upp och stiger 7 procent på Stockholmsbörsen på måndagsförmiddagen och återhämtar därmed en del av de två senaste handelsdagarnas nedgång. Aktien föll kraftigt i torsdags efter uppgifter i prospektet till nyemissionen om att det befintliga rörelsekapitalet bara skulle räcka någon månad till.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Tobin Properties

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News