Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Tobin Properties rasar i tunn handel

Publicerad: 7 juni 2018, 09:21

Tobin Properties faller 17 procent på torsdagen. Om nedgången håller sig till stängning skulle det vara det största kursfallet någonsin för bostadsutvecklaren, som även skulle stänga på en historisk bottennotering.


Ämnen i artikeln:

Tobin Properties

Som vanligt är det dock väldigt lite handel med aktien. Hittills har aktier till ett värde av drygt 500 000 kronor bytt ägare.

På torsdagen skriver bolaget i prospektet till nyemissionen att den bedömer att det befintliga rörelsekapitalet bara räcker för att finansiera bolagets verksamhet fram till 6 juli.

Bostadsbolaget räknar sedan upp en mängd åtgärder  som den tänker vidta för att stärka upp rörelsekapitalet. Bolaget refererar till bankfinansiering, nyemissionen, slutlikvid från försäljningen av Gladan 6 och 7 samt förhandlingar med banker om byggkreditiv och ett fastighetslån.

-Efter genomförande av ovan nämnda initiativ gör Bolaget bedömningen att Bolagets rörelsekapital är tillräckligt för att finansiera Bolagets verksamhet den kommande tolvmånadersperioden, skriver Tobin i prospektet.

Tobin Properties börsnoterades i oktober 2016. Aktien stängde på 12,70 kronor i fredags i spåren av förra veckans vinstvarning. Det är den lägsta stängningsnivån för Tobin så här långt. I skrivande stund handlas Tobin till kursen 12,55 kronor.

Tobin Properties meddelade i torsdags att man sänker prognosen för rörelseresultatet 2018 till 75-125 miljoner kronor. Det tidigare angivna intervallet var 150-200 miljoner kronor.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Tobin Properties

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News