torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Titania till börsen - genomför nyemission

Publicerad: 23 november 2021, 08:45

Einar Jansson är vd på Titania.

Bostadsutvecklaren Titania avser notera sina aktier på First North. Man gör det med ett erbjudande om befintliga aktier, men också en nyemission.

Ämnen i artikeln:

TitaniaFirst NorthNasdaq

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Nyemissionen omfattar cirka 430 miljoner kronor. 

– Vi har visat att vi förstår hur man kan förbättra miljonprogrammens områden till att bli mer attraktiva. Stockholmsområdet ligger i toppskiktet bland storstadsregioner i Europa i termer av köpkraft. Vi är fast övertygade att byggnation av hyresrätter, som vi behåller för egen förvaltning, i kombination med byggnation av främst radhus, som vi säljer av, är det mest optimala sättet att dra fördel av de sällsynt goda förutsättningar för bostadsutveckling som skapats i regionen., säger Einar Janson, vd på Titania i ett pressmeddelande. 

Läs även: Grundare behåller kontrollen över Titania efter börsnotering

K-fastigheters grundare och vd Jacob Karlsson har redan åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för 375 miljoner kronor, under antagande om en värdering av bolaget uppgående till en miljard kronor.

Framöver är målet att bygga 500 nya bostäder från och med 2022, och ta fram 500 nya byggrätter varje år. 

Hyresintäkter från bostäder ska långsiktigt utgöra minst 70 procent av de totala hyresintäkterna och 2027 ska fastighetsvärdet på fastighetsvärdet uppgå till minst 8 miljarder kronor.

Läs även: SBB bildar joint venture med Titania - ska utveckla bostäder

Enligt de finansiella målen ska bland annat substansvärdet per aktie långsiktigt öka med minst 20 procent per år över en konjunkturcykel. Förvaltningsresultat ska för 2027 uppgå till 200 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev