Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Svenska Handelsfastigheter fälls för Tre Kronor-budet

Publicerad: 21 januari 2022, 12:48

Svenska Handelsfastigheter har ådömts ett vite om 1,5 miljoner kronor av Nasdaq Stockholms disciplinnämnd. Bolaget anses ha överträtt takeover-reglerna i samband med uppköpserbjudandet till aktieägarna i Tre Kronor Property i april 2021.


Ämnen i artikeln:

Svenska HandelsfastigheterTre Kronor Property Investment

Nasdaq Stockholms disciplinnämnd anser att Svenska Handelsfastigheter har överträtt takeover-reglerna genom att bolaget i sitt budpressmeddelande inte informerat om vid vilken nivå hos ett konkurrerande bud som en viss aktieägare i målbolaget inte längre skulle vara bunden av ett ingånget åtagande att acceptera Svenska Handelsfastigheters uppköpserbjudande. 

Läs även: Svenska Handelsfastigheter lägger miljardbud på Tre Kronor

– Svenska Handelsfastigheter respekterar disciplinnämndens beslut, säger Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter, i bolagets pressmeddelande. 

Från Svenska Handelsfastigheters håll ansåg man att det finns utrymme för tolkningar av regelverket och att det vid en transaktion måste finnas en viss flexibilitet att inte offentliggöra affärskritisk information till allmänheten och i synnerhet inte till konkurrerande budgivare. Bolaget konstaterar även att inga ekonomiska eller andra intressen kom till skada i samband med uppköpserbjudandet. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.