Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Svängig börs stängde uppåt

Publicerad: 16 oktober 2014, 16:22

Foto: Sverrir Thór

Den nyckfulla aktiemarknadens humörsvängningar kännetecknade ännu en dag på Stockholmsbörsen. Efter en positiv inledning såg torsdagen ut att bli ytterligare en sur dag men på eftermiddagen kom marknaden tillbaka och lyckades till och med ignorera en negativ öppning i USA.


Ämnen i artikeln:

FSBXFabege FastigheterSwecoALM EquityStockholmsbörsen

Den nyckfulla aktiemarknadens humörsvängningar kännetecknade ännu en dag på Stockholmsbörsen. Efter en positiv inledning såg torsdagen ut att bli ytterligare en sur dag men på eftermiddagen kom marknaden tillbaka och lyckades till och med ignorera en negativ öppning i USA. När det var dags för stängning hade OMX S3 stigit med 0,1 procent. Ingen större stigning med andra ord men man får nöja sig med det lilla, i synnerhet med tanke på hur marknaden har utvecklats den senaste tiden.

Fastighetsaktierna presterade bättre än övriga börsen och vid stängning hade börsen fastighetsindex stigit med 0,4 procent och Samhällsbyggnadsindex FSBX hade stigit med 0,2 procent där Sweco, som föll med 3,7 procent, agerade sänke.

Dagens vinnare bland aktierna i FSBX var Fabege som steg med hela 3,6 procent på sin starka rapport medan dagens förlorare var inte Sweco utan ALM Equity som föll med hela 9,2 procent.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.