lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Svalt intresse för Obos bud på SBC

Publicerad: 13 mars 2019, 08:22

Bild: Riksbanken

Norska Obos har fått in 16 292 878 aktier i SBC efter att acceptperioden för budet löpt ut motsvarande 39,6 procent av samtliga aktier och röster i bolaget.

Ämnen i artikeln:

OBOSSBC

Norska Obos har fått in 16 292 878 aktier i SBC efter att acceptperioden för budet löpt ut motsvarande 39,6 procent av samtliga aktier och röster i bolaget. Det meddelar Obos på onsdagen.

Obos bjöd för en månad sedan 25 kronor per aktie i SBC. Budet har accepterats av motsvarande 2,4 procent av aktierna och därutöver har SBC köpt aktier motsvarande 37,2 procent av kapitalet på marknaden till samma kurs som vid budet.
 
– Vår intention var att förvärva 100 procent av SBC för att utveckla bolaget genom att kombinera medlemsägda OBOS långsiktighet och finansiella styrka med SBC:s kompetens och kunderbjudande till boende i Sverige. Där fanns potentialen att skapa stora värden för boende i både Sverige och Norge, säger OBOS koncernchef Daniel Kjørberg Siraj enligt ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Vi noterar nu att ett antal större aktieägare i SBC har ingått avtal om att sälja sina innehav till Fidelio Capital senast den 18 april 2019. Det innebär att SBC istället blir en del av vår långsiktiga portfölj av noterade innehav tillsammans med Veidekke, JM och AF-Gruppen.

Budet kommer inte förlängas.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev