Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Svag utveckling för JM i Stockholm

Publicerad: 25 oktober 2018, 05:58

Johan Skoglund CEO of JM. Photo: JM.

Bostadsbyggaren JM:s aktie faller till den lägsta nivån på fem år på torsdagen efter att rörelseresultatet minskat i det tredje kvartalet till följd av en svag utveckling i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

JM

Rörelseresultatet för Stockholmsdelen sjönk till 233 miljoner kronor i det tredje kvartalet från 331 miljoner under motsvarande period i fjol. Totalt sett minskade bolagets rörelseresultat till 411 miljoner kronor från 543 miljoner.

Även bolagets entreprenadverksamhet gick dåligt i Stockholm.

Enligt JM:s vd Johan Skoglund så är bostadsmarknaden fortsatt avvaktande i huvudstaden.

–Den avvaktande marknaden gäller särskilt för nyproduktion av bostäder med lång tid till inflyttning där benägenheten att teckna kontrakt tidigt dock har stärkts under de senaste kvartalet, skriver han i rapporten.

Aktien faller 8 procent på torsdagsförmiddagen och handlas kring de lägsta nivåerna sedan sommaren 2013.

Bolagets entreprenadverksamhet vände till en förlust om 61 miljoner kronor i kvartalet, att jämföra med vinsten om 5 miljoner kronor i fjol.

–Del av vår entreprenadverksamhet i Stockholm har lönsamhetsproblem som innebär att vi under det fjärde kvartalet kommer att utvärdera framtida inriktning och omfattning av entreprenadaffären, skriver Johan Skoglund.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

JM

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.