Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Svag dag för fastighetsaktier

Publicerad: 5 april 2019, 11:13

Stockholmsbörsens fastighetsindex backar på fredagen på en i övrigt svagt stigande börs. Nedgången sker i spåren av en drös rekommendationssänkningar på torsdagen.


Stockholmsbörsens fastighetsindex backar på fredagen på en i övrigt svagt stigande börs. Nedgången sker i spåren av en mängd rekommendationssänkningar på torsdagen.

Fastighetsindexet, som går under benämningen OMX Stockholm Real Estate PI, backar 1,1 procent på fredagseftermiddagen och har därmed tappat 1,8 procent på två dagar.

På torsdagen sänkte SEB Equities rekommendationen för Balder, Klövern och Hembla till sälj från behåll; och Kungsleden till behåll från tidigare köp.

Vidare sänkte Nordea Markets Klövern till behåll från köp samt Castellum, Sagax och Wihlborgs till sälj från behåll.

Uppgifterna om rekommendationsändringarna kommer ursprungligen från Bloomberg.

Klövern, som alltså sänktes av såväl SEB:s som Nordeas analytiker, är sämsta fastighetsbolag på fredagen med ett tapp om 2,8 procent.
Balder, Hembla och Sagax tappar också över 2 procent. Castellum, Kungsleden och Wihlborgs klarar sig lite lindrigare undan med nedgångar på drygt 1 procent.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.