Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Styrelsen i Halmslätten rekommenderar inte Stenhus-bud

Publicerad: 10 januari 2022, 10:18

Styrelsen i Halmslätten rekommenderar inte budet från Stenhus fastigheter på 50 kronor per aktie. ”Sammanfattningsvis menar styrelsen att budpremien framstår som helt otillräcklig”, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Stenhus Fastigheter

Styrelsen har baserat sin bedömning på ett antal faktorer så som Halmslättens historiska utveckling, nuvarande position, förväntade utveckling, och relaterade möjligheter och risker. Vidare har styrelsen eftersom vederlaget i erbjudandet består av aktier i Stenhus Fastigheter även utvärderat Stenhus Fastigheters värdering baserat på liknande metoder som för Halmslätten.

Två dagar före budets offentliggörande steg Stenhus aktie brant för att sedan falla tillbaka och styrelsen menar att det är mer rättvisande att bedöma budet med de två föregående uppgångsdagarna borträknade.

Läs även: Batljan om JM-affären: Fördel att bli en stor aktör som jobbar starkt med konsolidering

”Baserat på stängningskursen för Stenhus Fastigheters aktie den 18 november 2021 (26:15 kronor) innebär erbjudandet en premie om 18 procent, och baserat på den volymvägda genomsnittskursen för Stenhus Fastigheters aktie under de senaste 30 respektive 60 handelsdagarna fram till och med den 18 november 2021 innebär Erbjudandet en premie om 7,4 procent respektive -3,9 procent”, skriver styrelsen och konstaterar att aktiekursen i Stenhus Fastigheter är volatil.

Det offentliga erbjudandet som lämnades av Stenhus den 23 november omfattar fyra nya aktier i Stenhus Fastigheter och 50 kronor i kontantvederlag för varje befintlig aktie i Halmslätten. Erbjudandet värderade varje aktie i Halmslätten till 175:60 kronor baserat på Stenhus-aktiens stängningskurs dagen före erbjudandet.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Stenhus Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.