Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Styrelseledamot i Hembla storsäljer

Publicerad: 10 december 2019, 12:35

Styrelseledamoten Fredrik Brodin har sålt nästan alla sina aktier i Hembla. Brodin är med i den oberoende budkommitté tidigare rekommenderat ägarna att tacka nej till budet från Vonovia.


Ämnen i artikeln:

HemblaVonovia

Styrelseledamoten Fredrik Brodin har sålt nästan alla sina aktier i Hembla. Brodin är även med i den oberoende budkommitté som tidigare rekommenderat ägarna att tacka nej till budet från Vonovia.

Enligt Finansinspektionens insynsregister sålde Brodin 275 713 B-aktier den 6 december. Aktierna såldes till kursen 215 kronor, vilket är samma nivå som Vonovias bud. Brodin hade tidigare 285 713 aktier enligt bolagets hemsida.

Den oberoende budkommittén består av styrelseledamöterna Patrick Forslund, Fredrik Brodin och Karolina Keyzer. De rekommenderade tidigare ägarna att inte acceptera budet från Vonovia. De hänvisade bland annat till en utvärdering som Handelsbanken gjort vilken visade att budpremien var för låg.

Senare har aktieägarna gått ut och ställt sig bakom budet, bland annat med hänvisning till att det kommer vara dålig likviditet i aktien till följd av Vonovias stora ägarandel.

Tyska Vonovia meddelade på måndagen att man köpt aktier i Hembla den 5 december och därigenom ökat ägarandelen till 67,2 procent av kapitalet och 74,1 procent av rösterna.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

HemblaVonovia

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.