Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Styrelse tillsatt i Hemfosas avknoppning

Publicerad: 18 April 2018, 04:00

Bengt Kjell.

Foto: Hemfosa.

Processen att dela upp Hemfosas verksamhet i två bolag varav det ena är ett samhällsfastighetsbolag och det andra ett mer transaktionsinriktat bolag fortskrider när man nu tillsatt en styrelse för det nya bolaget.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterNyfosa Fastigheter

Processen att dela upp Hemfosas verksamhet i två bolag varav det ena är ett samhällsfastighetsbolag och det andra ett mer transaktionsinriktat bolag fortskrider och nu har man både tillsatt en styrelse för det nya bolaget samt valt ett namn. Nyfosa ska det transaktionsinriktade bolaget heta, ett namn som enligt ett pressmeddelande tydliggör bolagets rötter i Hemfosa och dess företagskultur.

Nyfosas initiala hemgift kommer att bestå av de fastigheter i Hemfosas nuvarande bestånd som inte är samhällsfastigheter, 150 kommersiella fastigheter till ett sammanlagt fastighetsvärde om 14 894 miljoner kronor enligt senaste värdering. Aktierna i bolaget kommer att delas ut till Hemfosas aktieägare och noteras på Stockholmsbörsen och det kommer enligt ett pressmeddelande att ske under andra halvåret.

I det nybildade bolagets styrelse sitter Bengt Kjell, Jens Engwall, Marie Bucht, Lisa Dominguez Flodin, Per Lindblad, Johan Ericsson och Kristina Sawjani.  Bengt Kjell, som är Hemfosas styrelseordförande, kommer att bli ordförande även i Nyfosa. Styrelsen ska tillträda 7 maj.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.