Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Styrelse nobbar Klöverns bud

Publicerad: 21 februari 2018, 19:55

Erik Karlin och Rutger Arnhult.

Foto: Tobin Properties/Klövern.

Styrelsen för Tobin Properties har valt att inte rekommendera Klöverns budpliktsbud på bostadsutvecklingsbolaget. Klövern lade ett bud på samtliga utestående aktier i Tobin den 9 februari och erbjöd då 22,65 kronor per stamaktie och 108,5 kronor per preferensaktie.


Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterTobin Properties

Styrelsen för Tobin Properties har valt att inte rekommendera Klöverns budpliktsbud på bostadsutvecklingsbolaget. Klövern lade ett bud på samtliga utestående aktier i Tobin den 9 februari och erbjöd då 22,65 kronor per stamaktie och 108,5 kronor per preferensaktie. Budet var en följd av att budplikt uppstod då Klövern gick in och räddade Tobin genom en kapitalinjektion om 150 miljoner kronor samt en garantering av bolagets företrädesemission.

I ett uttalande skriver styrelsen för Tobin att man inte anser att budet, som motsvarar en premie om 11 procent jämfört med stängningskurs den 8 februari och ingen premie jämfört med en viktad genomsnittskurs över de tjugo handelsdagarna innan budplikt uppstod, inte återspeglar bolagets värde. Därför rekommenderar man bolagets aktieägare att inte acceptera budet.

Man skriver att Klövern har meddelat att man inte har någon ambition att köpa hela Tobin utan att budet enkom uppstått på grund av budplikten och vidare att Klövern meddelat att man inte kommer att verka för några förändringar av Tobins verksamhet eller i bolagets ledning.

Klöverns vd Rutger Arnhult sitter i Tobins styrelse men har inte varit delaktig i styrelsens diskussioner och beslut om budet, enligt styrelsens uttalande.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.