Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Strålande kvartal av Hufvudstaden

Publicerad: 3 maj 2016, 08:03

Nordiska Kompaniet är en av klenoderna i Hufvudstadens fastighetsbestånd.

Hufvudstadens driftnetto för årets första kvartal uppgår till 296,1 miljoner kronor och ökar med 17,8 kronor jämfört med motsvarande kvartal ifjol.


Ämnen i artikeln:

Hufvudstaden

Hufvudstadens driftnetto för årets första kvartal uppgår till 296,1 miljoner kronor och ökar med 17,8 kronor jämfört med motsvarande kvartal ifjol. Ökningen beror i princip uteslutande på att hyresintäkterna ökat och således stiger också överskottsgraden, från 70,4 procent till 72,2 procent. Förvaltningsresultatet ökar även det med cirka 15 miljoner, till 254 miljoner kronor, tack vare att Hufvudstadens finansieringskostnader inte ändras mycket från år till år samt att administrationskostnaderna är relativt stabila.

Man får en rejäl skjuts av värdeförändringar i fastighetsbeståndet och derivatportföljen ger i princip inga merkostnader vilket leder till att Hufvudstaden kan redovisa en vinst på sista raden om 738,3 miljoner kronor, att jämföra med 446,8 miljoner ifjol.

Ett strålande kvartal med andra ord och någon vidare analys är egentligen överflödig. Hufvudstaden måste anses vara ett av börsens mer trista fastighetsbolag, man har en enormt lönsam förvaltning, de kanske bästa fastigheterna i hela landet samt en sedan länge inarbetad försiktighet som gör att bolaget alltid levererar och sällan tar några större risker.

Balansräkningen är i vanligt ordning oerhört robust och med marknadens högsta soliditet (58,9 procent) och lägsta belåning (19,8 procent) finns det inget som tyder på annat än att Hufvudstaden som ifjol fyllde 100 år går en lysande framtid till mötes.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hufvudstaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.