Onsdag01.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Sök

Börs

Stort skadeutfall drabbar Rikshems driftnetto

Publicerad: 21 Augusti 2019, 04:26

Foto: Rikshem

Rikshems driftnetto för det första halvåret föll med 8 miljoner kronor, 1 procent, jämfört med ifjol trots en relativt kraftig ökning på intäktssidan. Det förklaras bland annat av ett stort skadeutfall. Framförallt handlar det om bränder och vattenskador.


Ämnen i artikeln:

Rikshem

Rikshems driftnetto för det första halvåret föll med 8 miljoner kronor, 1 procent, jämfört med ifjol trots en relativt kraftig ökning på intäktssidan. Det förklaras bland annat av ett stort skadeutfall. Framförallt handlar det om bränder och vattenskador, förklarar CFO Anders Lilja på bolags kapitalmarknadsfrukost på onsdagen.

– Vi har haft ett par större bränder och ett antal torrkokningar vilket har medfört en hel del kostnader för oss som fastighetsägare, säger han.

Vad gäller vattenskadorna så säger Anders Lilja att det har att göra med fastigheternas skick vilket föranleder att Rikshem ökar investeringstakten och däribland insatserna för renoveringar med det direkta syftet att höja fastigheternas tekniska standard.

Rikshems förvaltningsvinst för första halvåret uppgick till 562 miljoner kronor och på sista raden gjorde man en vinst om dubbla det beloppet. Bolagets fastighetsvärde uppgick till 47,3 miljarder kronor vid halvårsskiftet.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Rikshem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.