Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Större portfölj drygade ut hyresintäkterna för Nyfosa

Publicerad: 17 februari 2022, 07:04

Stina Lindh Hök är vd på Nyfosa.

Foto: Nicklas Thegerström

Fastighetsbolaget Nyfosa, som knoppats av från Hemfosa, hade hyresintäkter för fastigheter på 656 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2021. En ökning på 20 procent jämfört med föregående år.


Ämnen i artikeln:

Nyfosa FastigheterStina Lindh Hök

Analytikerna i Infronts sammanställning av fem estimat hade räknat med 655 miljoner kronor.

Förvaltningsresultatet ökade med 64 procent i det fjärde kvartalet till 600 miljoner kronor, betydligt över väntade 442 miljoner.

Driftöverskottet ökade till 446 miljoner kronor vilket var i linje med genomsnittsprognosen.

Nettouthyrningen fjärde kvartalet blev positiv med låg marginal, plus 0,7 miljoner kronor. Nyuthyrningar gjordes för totalt 45,6 miljoner kronor, uppsägning för avflytt uppgick till 44,7 miljoner kronor. Omförhandlingsnettot uppgick till –3 miljoner kronor.

Värdeförändringarna på fastigheter summerade till 667 miljoner (90).

Läs även: De fyra klasskamraterna som dominerar fastighetsbranschen

En utdelning om 3:80 kronor per aktie föreslås för helåret 2021. Analytikerna hade väntat en utdelning på 3:23 kronor i genomsnitt. För 2020 delade Nyfosa ut 3:00.

- Vi har vuxit snabbt i Finland. Genom förvärven 2021 och hittills i år för cirka 5,7 miljarder kronor har vi byggt upp en fastighetsportfölj med såväl moderna kontor som bra industri och lågprishandel i växande regionstäder, och vi ser möjligheter till fler intressanta affärer”, säger Stina Lindh Hök i vd-ordet. 

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.